Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vaccinatieprogramma

Om het coronavirus onder controle te krijgen en de effecten op onze samenleving terug te dringen, is vaccineren van groot belang.  Vanaf 6 januari 2021 is gestart met vaccineren. Inmiddels zijn alle volwassenen en ook de meeste kinderen in de gelegenheid gesteld om zich te laten vaccineren.  Vaccinatie vindt vooral plaats door de GGD, ziekenhuispersoneel en huisartsen.  

OVAL was intensief betrokken bij de voorbereiding van het vaccinatieprogramma voor zorgmedewerkers en heeft aan de minister van VWS bevestigd dat arbodiensten, indien nodig en onder voorwaarden, bereid zijn om hun ervaring en infrastructuur met betrekking tot vaccinaties in te zetten en deze maatschappelijke taak mede in te vullen. GGD’en en de reguliere zorg hebben vooralsnog aangegeven hiervoor zelf voldoende personele capaciteit beschikbaar te hebben.
 
Daarmee kunnen arbodiensten zich focussen op hun verantwoordelijkheid voor veilig en gezond werken. Dat betekent vragen beantwoorden van werkgevers en werknemers, voorlichting geven over de vaccinatie en het leveren van nazorg, bijvoorbeeld bij specifieke risicogroepen of klachten na vaccinatie. 
 

Links naar relevante informatie: 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter