Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Vaccinatieprogramma

Om het coronavirus onder controle te krijgen en de effecten op onze samenleving terug te dringen, is vaccineren van groot belang.  Vanaf 6 januari 2021 is gestart met vaccineren. Dit gebeurt gefaseerd; ook omdat het aantal beschikbare vaccins beperkt is en de specificaties van het vaccin mede van invloed zijn op de in te enten doelgroep. Er wordt in eerste instantie ingezet op vaccinatie van zorgmedewerkers en de mensen die het hoogste risico lopen.  

Vaccinatie vindt plaats vanuit, vooralsnog 25, GGD-priklocaties verspreid over het land en vanuit ziekenhuizen. Wanneer de specificaties van het vaccin dat toelaten, worden ook huisartsen en anderen betrokken bij het uitvoeren van het vaccinatieprogramma.  

OVAL is intensief betrokken bij de voorbereiding van het vaccinatieprogramma voor zorgmedewerkers en heeft aan de minister van VWS bevestigd dat arbodiensten bereid zijn om hun ervaring en infrastructuur met betrekking tot vaccinaties in te zetten en deze maatschappelijke taak mede in te vullen. Vooralsnog is dit niet aan de orde, aangezien de GGD’en en reguliere zorg hebben aangegeven hiervoor zelf voldoende personele capaciteit beschikbaar te hebben.  

Daarmee kunnen arbodiensten zich focussen op hun verantwoordelijkheid voor veilig en gezond werken. Dat betekent vragen beantwoorden van werkgevers en werknemers, voorlichting geven over de vaccinatie en het leveren van nazorg, bijvoorbeeld bij specifieke risicogroepen of klachten na vaccinatie. 

Links naar relevante informatie: 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter