Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Corona

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu leven. Het coronavirus en de maatregelen van de Nederlandse overheid hebben grote impact op het leven van iedereen en leiden tot vragen. Ook in relatie tot werk, veiligheid en gezondheid op de werkplek, re-integratie en loopbaan. 

Kennisnieuwsbrief COVID-19

In de kennisnieuwsbrief Arbo-inf@ct worden de meest voorkomende en urgente vragen van arboprofessionals multidisciplinair beantwoord. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.

De deelnemende organisaties zijn: BA&O, KoM, NCvB, NVAB, NVvA, NVVK, OVAL, RIVM, V&VN. 

Update set vragen en antwoorden

OVAL heeft een set vragen en antwoorden opgesteld. Hier gaan we in op vragen van werkgevers en werknemers. De informatie is grotendeels gebaseerd op de informatie van het RIVM. Op de website van het RIVM en van de Rijksoverheid is steeds de meest actuele en volledige informatie terug te vinden.

Testen

Vanaf maart 2020 hebben arbodiensten en bedrijfsartsen een bijdrage geleverd aan het testbeleid voor specifieke beroepsgroepen, zoals zorgmedewerkers en onderwijspersoneel. Zij verzorgden de triage en terugkoppeling met gerichte adviezen bij een positieve testuitslag. Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen en is de triage door een bedrijfsarts komen te vervallen. Bedrijfsartsen zijn op verzoek nog wel betrokken bij de advisering van werknemers na een positieve testuitslag. OVAL pleit ervoor dat deze rol behouden blijft en heeft hierover een brief gestuurd naar het ministerie van VWS.

Ook op de website van de NVAB is veel nieuws over testen terug te vinden.
 

Nuttige Links

Regelingen en tegemoetkomingen ondernemers

Werknemers

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter