Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Corona

Het zijn bijzondere tijden waarin we leven. Het coronavirus en de maatregelen van de Nederlandse overheid hebben grote impact op het leven van iedereen en leiden tot vragen. Ook in relatie tot werk, veiligheid en gezondheid op de werkplek, re-integratie en loopbaan.  

Rol van de arbodienst
Binnen werkorganisaties heeft de bedrijfsarts vooral een adviserende rol. Hij adviseert over (bedrijfsspecifieke) preventieve maatregelen om een veilige werkplek te realiseren en om besmetting te voorkomen. Een en ander vanzelfsprekend in afstemming met de landelijke richtlijnen hieromtrent vanuit de overheid. Wanneer  een medewerker besmet is geraakt adviseert de bedrijfsarts de werkgever en werknemer in het kader van verzuimbegeleiding en begeleidt de re-integratie. 

Samen naar een nieuwe, vitale manier van werken
Werkgevers bereiden zich voor op de terugkeer van werknemers naar de werkplek. De interactieve roadmap 'Back on Track' van OVAL ondersteunt werkgevers bij het uitstippelen van een route op maat naar een nieuwe, vitale manier van werken

Actuele informatie
Op de website van het RIVM en van de Rijksoverheid is steeds de meest actuele en volledige informatie terug te vinden. Antwoorden op specifieke vragen van werkgevers en werknemers over juridische kaders en de toepassing in de praktijk, zijn vooral via de website van VNO-NCW, MKB Servicedesk en UWV te verkrijgen. 
 

Nuttige Links 

Regelingen en tegemoetkomingen ondernemers 

Werknemers 

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter