Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Corona

Het zijn bijzondere tijden waarin we nu leven. Het coronavirus en de maatregelen van de Nederlandse overheid hebben grote impact op het leven van iedereen en leiden tot vragen. Ook in relatie tot werk, veiligheid en gezondheid op de werkplek, re-integratie en loopbaan. 

Kennisnieuwsbrief COVID-19

In de kennisnieuwsbrief Arbo-inf@ct worden de meest voorkomende en urgente vragen van arboprofessionals multidisciplinair beantwoord. Hiermee dragen de samenwerkende deskundigen en beroeps- en brancheverenigingen voor bedrijfsgezondheidszorg bij aan optimale kennisdeling.

De deelnemende organisaties zijn: BA&O, KoM, NCvB, NVAB, NVvA, NVVK, OVAL, RIVM, V&VN. 

Update set vragen en antwoorden

OVAL heeft een set vragen en antwoorden opgesteld. Hier gaan we in op vragen van werkgevers en werknemers. De informatie is grotendeels gebaseerd op de informatie van het RIVM. Op de website van het RIVM en van de Rijksoverheid is steeds de meest actuele en volledige informatie terug te vinden. Lees artikel

Testen

Er is gestart met het testen van zorgmedewerkers die 24 uur milde klachten hebben en gaandeweg is dit testbeleid uitgebreid en zijn nieuwe doelgroepen toegevoegd. Op de website van Rijksoverheid is altijd het meest actuele overzicht van de testdoelgroep terug te vinden. In opdracht van het Ministerie van VWS is wordt vanaf 5 mei gefaseerd CoronIT geïmplementeerd, het digitale registratiesysteem dat het proces van de Covid-19 testaanvragen ondersteunt en waar GGD’en en bedrijfsartsen/arbodiensten mee gaan werken. Het hele proces van triage en aanmelden, inplannen, afname en registratie, vastleggen van de resultaten en doorgeven van de resultaten is in het systeem opgenomen. De meest actuele informatie hierover is te vinden op de speciale themapagina van GGD/GHOR.  
Ook op de website van de NVAB is veel nieuws over testen terug te vinden.

Nuttige Links

Regelingen en tegemoetkomingen ondernemers

Werknemers

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter