Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Kennisbank Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Steeds meer organisaties zien het belang in van maatregelen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. OVAL heeft de overtuiging dat het van belang is om gebruik te maken van recente inzichten en kennis die opgedaan worden uit onderzoek. OVAL bundelt en deelt hierom recent onderzoek op het thema duurzame inzetbaarheid met haar leden en de maatschappij.

Verdubbeling geld voor Duurzame Inzetbaarheid (AWVN-onderzoek, 2019)

“AWVN heeft onderzoek gedaan naar financiële afspraken over duurzame inzetbaarheid in cao’s. Het onderzoek bestaat uit twee delen. In deel A worden cao’s van 2013 vergeleken met die van 2018. In deel B is het bedrijfsleven gevraagd naar ervaringen met beleid rond duurzame inzetbaarheid. Hieruit blijkt dat sinds 2013 het beschikbare geldbedrag is verdubbeld. Werknemers besteden de bijdragen aan opleidingen, trainingen, persoonlijke werk-privé balans en loopbaanadvies.”
Download het gehele onderzoek onder Downloads en/of links.


Duurzame inzetbaarheid in Nederland (TNO, 2018) 

“Duurzame inzetbaarheid houdt in dat werkenden niet alleen hier en nu inzetbaar zijn, maar dat ze ook op de langere termijn kunnen en willen blijven werken. Arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen en de mate waarin die passen bij individuele werkenden en werkzoekenden spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze inzetbaarheid. In deze bundel presenteert TNO negen hoofdstukken die een overzicht geven van kennis over het concept van duurzame inzetbaarheid. (TNO, 2018).
Download het gehele onderzoek onder Downloads en/of links.

Email Facebook Google LinkedIn Twitter