Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Ontwikkeladvies STAP

Ontwikkeladvies STAP beschikbaar per 1 april voor 15.000 mensen

Vanaf 1 april 2022 is er voor 15.000 mensen kosteloos het ontwikkeladvies STAP beschikbaar. Het ontwikkeladvies STAP maakt mensen bewust van het belang en de noodzaak van ontwikkeling en biedt inzicht in zijn of haar arbeidsmarktpositie. Het ontwikkeladvies STAP is specifiek gericht op praktisch opgeleiden met een opleidingsniveau van maximaal MBO-2. Het ontwikkeladvies wordt ingezet als flankerend beleid bij het STAP-budget waarmee mensen subsidie voor scholing kunnen aanvragen.

Geen kosten
Het ontwikkeladvies is kosteloos voor mensen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor financiële middelen beschikbaar gesteld. De subsidieregeling ontwikkeladvies STAP is op 29 maart gepubliceerd in de Staatscourant. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700 gekoppeld. De loopbaanadviseur of het loopbaanbedrijf vraagt de subsidie aan en regelt de administratie. Hierdoor wordt de drempel zo laag mogelijk gemaakt. Met ingang van 1 april kunnen loopbaanadviseurs deelnemers registreren in het ontwikkeladviesportaal en kan het ontwikkeladvies STAP worden uitgevoerd. 

Aanvragen
Aanvragen van een ontwikkeladvies kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanbedrijf in de buurt. Meld je telefonisch of per e-mail aan en maak een afspraak. De keuze voor de juiste begeleiding is maatwerk en bepalend voor het succes. Daarom beschikken dienstverleners aangesloten bij OVAL over veel expertise en voldoen zij aan strikte kwaliteitseisen.

Meer informatie voor loopbaanbedrijven
Meer informatie voor loopbaanadviseurs en loopbaanbedrijven over het ontwikkeladvies STAP en de subsidieregeling is te vinden op de website van Uitvoering Van Beleid, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter