Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Op een gezonde manier verder in je loopbaan!

Freddy maakte de stap naar een nieuwe baan die aansloot bij zijn interesses én gezondheid

Diverse dromen en wensen kwamen voorbij in een zoektocht naar een nieuwe baan voor Freddy. Iets met jonge mensen, maar mét rust en regelmaat. Dit vond Freddy in het werk als chauffeur leerlingenvervoer.

Stel: je werkt al 17 jaar met plezier bij dezelfde werkgever; tot je plotseling uitvalt vanwege fysieke klachten. Je ondervindt dat je je huidige werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren en dat terugkeren in deze functie niet realistisch is. En dat in deze huidige tijd, waar we ons midden in de coronacrisis bevinden. Dat is even slikken. 
Het overkwam Freddy, een 45-jarige Prothese medewerker uit IJsselmuiden. In het begin van de coronacrisis startte hij met een spoor 2-traject bij Optios. 


Door de begeleiding van de consultant kreeg Freddy een goed beeld van zijn interesses en kwaliteiten. Hier kwam uit dat Freddy echt iets wilde betekenen voor de ander, en het liefst voor jongeren. Hoe precies; dat was de vraag. Diverse dromen en wensen kwamen voorbij, maar waren deze ook haalbaar? Fysiek mocht het werk niet zwaar zijn en rust en regelmaat was heel belangrijk voor hem. Hele dagen werken was niet meer mogelijk.  


Uiteindelijk vonden consultant en Freddy de perfecte job: chauffeur leerlingenvervoer. Dit sloot perfect aan bij de interesses van Freddy: doordat het werk gebonden was aan de schooltijden kon er voldoende rust ingebouwd worden in de werkdagen. De consultant heeft Freddy voorgesteld aan een werkgever binnen het netwerk van Optios. De kennismaking beviel van beide kanten goed. Deze werkgever bood Freddy omscholing met baangarantie aan!
 

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter