Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Re-integratieprofessionals en jobcoaches die mensen met een arbeidsbeperking begeleiden, maken elke dag een veelvoud aan beslissingen die elke dag grote impact hebben op klant, arbeidsmarkt en financiën. In een literatuurstudie is het complexe web aan factoren in kaart gebracht dat deze beslissingen beïnvloedt.

De literatuurstudie maakt deel uit maakt van het onderzoek ‘Afwegingen bij re-integratie en jobcoaching’ dat Panteia, ZINZIZ en Muzus uitvoeren met subsidie van het UWV. OVAL maakt deel uit van de begeleidingscommissie van het onderzoek.

De arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking is een stuk lager ten opzichte van mensen zonder beperking. De laatste jaren ligt veel nadruk op het stimuleren van het professioneel handelen op basis van ‘methodisch werken’, maatwerk zonder willekeur en evidence-based practice om de doeltreffendheid van re-integratie en jobcoaching te bevorderen.

Grofweg kunnen de volgende factoren worden onderscheiden die van invloed zijn op de afwegingen en keuzes van re-integratieprofessionals en jobcoaches:

  • wettelijke en beleidsmatige factoren
  • beroepsmatige factoren
  • organisatorische factoren
  • individuele factoren professional
  • klantgerelateerde factoren

Lees hier het hele artikel dat de onderzoekers hebben geschreven in Sociaal Bestek

21/12/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter