Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Uit onderzoek weten we dat ‘zachte’ matchingsfactoren een belangrijke rol spelen bij een duurzame plaatsing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sfeer op de werkvloer en persoonlijkheid van een medewerker. Deze matchingsfactoren in kaart brengen is niet altijd eenvoudig. Fontys HRM en Psychologie en het Trimbos Instituut ontwikkelen samen met onder meer Ergon en WSD een digitale toolkit waarmee re-integratieprofessionals meer inzicht krijgen in deze zachte factoren.

Vul de vragenlijst in voor optimalisering van de toolkit

Om de toolkit zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de gebruikers (re-integratieprofessionals en werkgevers) willen de partijen graag uw mening horen over een aantal aspecten van de toolkit. U moet hiervoor een paar vragen beantwoorden over een concept-toolkit en een filmpje. Dit kost ongeveer 5 minuten. Natuurlijk worden alle antwoorden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Meest bepalende zachte factoren

Door onderzoek hebben de partijen in kaart gebracht welke zachte factoren van de werkzoekende en werkgever bepalend zijn voor een duurzame plaatsing van een kandidaat met een arbeidsbeperking. De resultaten tot nu toe tonen aan dat de volgende zachte factoren het belangrijkst zijn:

  • Investeringsbereidheid
  • Steun door direct leidinggevende
  • Sociale opstelling van collega’s
  • Volwaardig werknemerschap
  • Veilige sfeer

Hierbij zijn de onderzoekers uitgegaan van een situatie waarin aan de basisvoorwaarden voor plaatsing is voldaan (dus zowel de kandidaat als de werkgever zijn gemotiveerd en bereid tot samenwerking).

Meer informatie

Hebt u vragen? Of wilt u meer weten over het onderzoek naar de zachte factoren?

Neem dan contact op met Chris Smerecnik, docent -onderzoeker Fontys HRM en Psychologie, coördinator Research Academy en projectleider Raak Publiek project The right (wo)man for the job.
E: c.smerecnik@fontys.nl

20/07/2018

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter