Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Alle werkenden, werkzoekenden en ondernemers in Nederland kunnen per 1 december weer ontwikkeladvies aanvragen. Gratis en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. Er is budget voor 50.000 ontwikkeladviezen. Aanvragen kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanbedrijf in de buurt.

Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het is belangrijk dat iedereen weet dat het ontwikkeladvies er is, wat het oplevert en dat aanvragen eenvoudig is.

Door het ontwikkeladvies krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de arbeidsmarkt. Loopbaanadviseurs geven deskundig advies. Ook kunnen zij mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van de deelnemer wordt een arbeidsmarktscan of een ondernemersscan wordt ingezet. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt waar een mogelijke competentiematch is. Voor ondernemers die deelnemen is de ondernemersscan toegevoegd als alternatief voor de arbeidsmarktscan. Aan het einde van het traject krijgen mensen een ontwikkelplan mee. Hierin staat kort en bondig een aantal acties beschreven voor de korte of de lange termijn om de wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Aanvragen van een ontwikkeladvies kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanbedrijf in de buurt. Deze vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

OVAL is verheugd dat het ministerie van SZW snel weer extra budget heeft vrijgemaakt voor de kosteloze ontwikkeladviezen. De ontwikkeladviezen voorzien in een grote behoefte. Eerder konden mensen vanaf 1 augustus 2020 ontwikkeladvies aanvragen. Binnen één maand werd het maximale aantal van 22.000 ontwikkeladviezen bereikt. Per 1 december is er weer budget voor 50.000 ontwikkeladviezen. Het ontwikkeladvies ondersteunt ook de inspanningsverplichting van werkgevers die gebruik maken van NOW.

Meer informatie over het ontwikkeladvies vindt u hier.

24/11/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter