Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Voor iedereen is nu te lezen dat het Ontwikkeladvies 45+, de voorloper van het huidige ontwikkeladvies, mensen daadwerkelijk stimuleert om de regie over de eigen loopbaan in handen te nemen. Het Ontwikkeladvies 45+ was onderdeel van het actieplan 'Perspectief voor vijftigplussers’.

De regeling wordt positief beoordeeld door zowel deelnemende werkenden als de loopbaanadviseurs die de trajecten hebben verzorgd: werkenden beoordelen het door hen gevolgde traject met een 7,7 op een schaal van 1 tot 10.

Op korte termijn zijn positieve effecten zichtbaar van deelname aan de trajecten. Werkenden hebben een positievere houding ten aanzien van de eigen loopbaan, voelen zich beter toegerust op de arbeidsmarkt en geven aan meer zelfkennis en zelfvertrouwen te hebben.

Op lange termijn blijven nagenoeg alle positieve effecten op werkenden zichtbaar. Tevens geven zij aan (vaker) na te denken over de loopbaan, zich (meer) te oriënteren op relevante cursussen en trainingen en actiever om zich heen te kijken.

Het onderzoek is uitgevoerd door Regioplan in opdracht van het ministerie van SZW.

Bijlage: hoofdstuk Ontwikkeladvies

30/09/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter