Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

SBCA heeft de volgende harmonisatie afspraak vastgelegd ten aanzien van certificering van arbodiensten met dochterondernemingen.

1. Voorwaarden certificering moeder-dochter-model
Een externe arbodienst bestaande uit meerdere juridische eenheden is - op soortgelijke wijze als een arbodienst met meerdere vestigingen - als geheel te certificeren.
Eisen daarbij zijn:
a. Hiërarchische gezagsverhoudingen, proces-verantwoordelijkheden en tekenbevoegdheden eenduidig zijn vastgelegd. In een moeder-dochter-model is dit goed te regelen. Cruciaal is dat de moeder (eigenaar) opdrachten moet kunnen geven aan de dochter qua doelstellingen, werkwijze en correctieve maatregelen.
b.. Er moet bij moeder en dochters met hetzelfde kwaliteitssysteem worden gewerkt, inclusief doelstellingen, processen, registers, audits en verbetercyclus.
c.. De multidisciplinaire samenwerking moet geborgd zijn. Er moeten arbeidsovereenkomsten zijn met de vier soorten kerndeskundigen die zowel werkzaam zijn voor de klanten van de moeder als van de dochters.

2. Vermelding in SBCA-register en op het certificaat
In het register van SBCA wordt bij de plaats van de vestiging van de moeder de naam van de moeder vermeld (bv Arbodienst A). Bij de contactgegevens wordt vermeld: inclusief Arbodienst B en Arbodienst C.

Bron: SBCA

04/02/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter