Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL en Noloc staan voor de inhoud en professionaliteit van het vak en kwaliteit van jobcoaches en jobcoachorganisaties. Voor UWV, gemeenten, werkgevers en cliënten is het belangrijk dat de kwaliteit van jobcoaching en de uitvoering door een jobcoach en jobcoachorganisatie zijn geborgd. Reden voor Noloc en OVAL om de handen in een te slaan en registratie van jobcoaches werkzaam bij een organisatie aangesloten bij OVAL in het beroepsregister voor  jobcoaches van Noloc mogelijk te maken. 

Jobcoaches die minimaal 1 jaar als jobcoach bij een bij OVAL aangesloten organisatie in dienst zijn en bij aanmelding over een aantoonbaar EQF6 denk- en werkniveau beschikken kunnen het keurmerk Noloc Register Jobcoach aanvragen en krijgen vervolgens de tijd tot en met 31 december 2020 om ook de bijbehorende toetsing te doorlopen. 

“Wij merken dat de vraag naar jobcoaching bij gemeenten en werkgevers toeneemt. Dit gaat gepaard met een behoefte aan een herkenbare kwaliteit, vindbaarheid en transparantie van jobcoaches en jobcoachorganisaties. Het keurmerk Noloc Register Jobcoach en het OVAL-keurmerk geven antwoord op deze behoefte,” aldus Ester Leibbrand, voorzitter van Noloc.

Petra van de Goorbergh, directeur van OVAL: “Wij zien dat door opdrachtgevers en cliënten naast een keurmerk voor organisaties waarmee privacy, klachtafhandeling, beveiliging van gegevens en professionaliteit van medewerkers zijn geborgd in toenemende mate kwaliteitseisen worden gesteld aan jobcoaches zelf. Bij onze leden werken vaak zeer ervaren en gekwalificeerde jobcoaches. Men is echter niet altijd als erkend jobcoach in een beroepsregister geregistreerd. Wij zijn blij met het aanbod dat we samen met Noloc hebben ontwikkeld voor onze leden.”

Jobcoaching zorgt ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking met methodische ondersteuning begeleid kunnen worden naar en op de werkplek. Jobcoaching draagt bij aan duurzaam aan de slag helpen van mensen op de arbeidsmarkt. 

Klik hier voor een pdf van het persbericht. 

Bron: OVAL en Noloc
 

09/09/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter