Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In september 2015 is OVAL gestart met een pilot second opinion. Werknemers en werkgevers kunnen, mits ze daar beiden mee instemmen, de inschattingen en het advies van de bedrijfsarts laten evalueren door een bedrijfsarts van een andere arbodienst. Met een second opinion ontstaat een onafhankelijk oordeel, helderheid voor alle partijen en kan een (dreigend) stagnerend re-integratietraject worden geholpen. Er is een team van ervaren bedrijfsartsen samengesteld die het proces hebben uitgewerkt en die de casussen behandelen en van advies voorzien. Ter ondersteuning is een coördinatiepunt ingericht.

In deze eerste maanden is het aantal aanvragen voor een second opinion beperkt gebleven. Om meer ervaring op te doen is besloten om de pilot te verlengen tot minimaal 1 mei 2016. Een extra stimulans hiervoor is dat in het wetsvoorstel voor de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet prominent het recht op een second opinion is opgenomen. De leden van OVAL lopen hierin voorop door nu al de mogelijkheid op een second opinion op het advies van de bedrijfsarts te bieden. Verder zijn de criteria verruimd; de second opinion is opengesteld voor casussen van lopend verzuim met een duur tussen 8 en 52 weken. In de komende periode zal door OVAL en de arbodiensten die in de pilot participeren de second opinion actief onder de aandacht worden gebracht bij werknemers en werkgevers.

Voor vragen of wanneer u een casus wilt aanmelden, kunt u contact opnemen met het Coördinatiepunt Second Opinion via Coordinatiepuntso@wispa.nl of 013 594 4519.

Bron: OVAL

18/02/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter