Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

In het SER-advies over de toekomstige arbeidsmarktinfrastructuur werden ze geadviseerd: pilots om de dienstverlening aan mensen die met werkloosheid bedreigd zijn en pilots naar samenwerking in de regio. De regeling voor de subsidie voor deze pilots is gepubliceerd in de Staatscourant op 14 juni 2016. Zie deze website.

Het gaat in deze regeling vooral erom aanpakken te testen en te bevorderen die beogen werkloosheid te bekorten of te voorkomen. Dit kan door een andere vorm van regie te organiseren door regionale en/of decentrale sociale partners, door meer samenwerking aan te gaan tussen sociale partners, UWV, gemeenten, O&O-fondsen en andere betrokkenen en door nieuwe vormen van dienstverlening aan werkzoekenden die werkloos zijn of werkloos dreigen te worden of zelf (tijdig) van functie of werk willen wisselen

De aanvragers van de subsidie moeten sociale partners zijn, maar de uitvoerders van de werkzaamheden kunnen zeker ook private dienstverleners zijn. OVAL heeft er nadrukkelijk voor gepleit dat er verschillende varianten in de pilots worden getest en dat daarin een nadrukkelijke rol is voor private dienstverleners. OVAL-leden hebben tenslotte al tientallen jaren ervaring met het voorkomen van werkloosheid en het realiseren van van-werk-naar-werk-oplossingen voor mensen. Wij zien dan ook kansen voor OVAL-leden om een rol te spelen in die pilots.

De Stichting van de Arbeid organiseert drie informatiebijeenkomsten over de regeling. Zie ook dit bericht op de OVAL-website hierover.

Bron: OVAL

15/06/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter