Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Behandeling van de wetswijziging start met een schriftelijke vragenronde van de Vaste Commissie van SZW. CDA, D66, GroenLinks, VVD, PvdA, SGP en SP gaven input voor het ‘Verslag’ d.d. 17 februari 2016. Het kabinet zal hierop een Nota naar aanleiding van het verslag uitbrengen. Naar verwachting zal plenaire behandeling in de Tweede Kamer (TK) in juni plaatsvinden. Na goedkeuring TK volgt bespreking in de Eerste Kamer. Beoogde inwerkingtreding van het wetsvoorstel is 1 januari 2017.

OVAL heeft als input voor het verslag een brief gestuurd aan verschillende Kamerfracties (klik hier voor de brief). Veel input van OVAL is meegenomen in de vraagstelling van een aantal Kamerfracties. Het gaat om:

  • de terminologie 'bijstand' niet te vervangen door 'advisering' door de bedrijfsarts.
  • (privacy)normen over uitwisseling, overdracht, opslag en beheer van gegevens op te nemen in het basiscontract.
  • toelichting te vragen op de uitwerking en verduidelijking van de relatie tussen second opinion en deskundigenoordeel door het UWV.
  • wat het ijkpunt is met betrekking tot het percentage meldende bedrijfsartsen en/of de meldingsfrequentie dat de minister voor ogen heeft? Wanneer ziet de minister af van het inwerking laten treden van boetes voor niet melden?
  • hoe de eventuele boetebepaling voor het niet melden van beroepsziekten in de praktijk kan worden gehandhaafd, rekening houdend met privacyregels rond medische beroepsgeheim en medisch dossier?
  • wordt het toezicht op de Arbowet geïntensiveerd en zo ja, heeft dit ook consequenties voor de capaciteit bij de Arbeidsinspectie?

Lees het volledige verslag en de Highlights verslag Wetsvoorstel Wijziging Arbeidsomstandighedenwet.

Bron: ministerie van SZW en OVAL

01/03/2016

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter