Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL heeft met een kritische reactie gereageerd op de internetconsultatie over de wijziging van de Wet markt en overheid. In het wetsvoorstel zijn de plannen uitgewerkt die het kabinet naar aanleiding van de evaluatie van de wet vorig jaar juni in een brief aankondigde. U kunt de internetconsultatie vinden via deze link. OVAL heeft in september de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

In een brief aan de Minister heeft OVAL aangegeven dat de voorgenomen ‘algemeen-belang-uitzondering’ nog steeds veel te veel ruimte biedt. OVAL is van mening dat die hele bepaling geschrapt zou moeten worden. Gebeurt dat niet, dan moet die drastisch worden ingeperkt. Ook de reeds gemaakte uitzonderingen zouden op korte termijn moeten worden geëvalueerd en niet pas over vijf jaar.
De volledige reactie van OVAL vindt u hier. OVAL zal vanzelfsprekend de Kamerbehandeling van het wetsvoorstel goed in de gaten houden en de punten dan opnieuw naar voren brengen. Ook via VNO-NCW wordt kritisch gekeken naar dit voorstel.

Bron: OVAL

16/10/2017

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter