Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De centrale beleidsinzet van het kabinet is dat meer mensen met een beperking aan het werk komen en blijven. Het betreft met name mensen met een beperking die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen en vallen onder de doelgroep banenafspraak of aangewezen zijn op beschut werk. OVAL onderschrijft de centrale beleidsinzet volledig. In de dagelijks praktijk geven veel van onze leden hier met succes uitvoering aan. Daarbij stuiten zij ook op knelpunten en complexiteiten die dringend om een oplossing vragen.

Het kabinet heeft een breed offensief gelanceerd om mensen met een beperking aan het werk te helpen. In dat kader wil het kabinet wijzigingen aanbrengen in de Participatiewet en Ziektewet, zoals het vereenvoudigen en verbeteren van het instrument loonkostensubsidie en van passende ondersteuning aan belanghebbenden. Ook wordt bevorderd dat werken loont voor mensen die in deeltijd met behulp van loonkostensubsidie werken. 

OVAL heeft gebruikgemaakt van de mogelijkheid tot consultatie en een reactie ingediend op de voorgenomen wetswijzigingen. Daarnaast heeft OVAL in gezamenlijkheid met Blik op Werk, Noloc en NVS Support een reactie ingediend specifiek gericht op jobcoaching.

Klik hier voor de brief van OVAL
Klik hier voor de reactie van OVAL i.s.m. Blik op Werk, Noloc en NVS Support


 

04/06/2019

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter