Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

De inzet van jobcoaching voor mensen met een arbeidsbeperking biedt een oplossing om de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Door hulp van een jobcoach worden mensen met een arbeidsbeperking naar regulier werk begeleid. Dit biedt werkgevers de kans om hun vacatures in te vullen. Helaas zetten gemeenten jobcoaching nog onvoldoende in, waardoor kansen en talenten onbenut blijven.

Brancheorganisatie OVAL is daarom een campagne gestart om het belang van jobcoaches voor het voetlicht te brengen. Door misverstanden weg te nemen en goede voorbeelden onder de aandacht te brengen, worden gemeenten gestimuleerd om vaker het succesvolle instrument jobcoaching in te zetten. In diverse onderzoeken is de toegevoegde waarde van jobcoaching aangetoond. Zo’n zestig procent van de mensen die via een jobcoach naar werk worden begeleid, heeft na drie jaar een baan. Van hen bemachtigt bijna veertig procent een vast contract.

“Te veel talenten en kansen van mensen blijven nu onbenut. Terwijl er een enorme krapte op de arbeidsmarkt is. Als we willen dat meer mensen met een arbeidsbeperking mee kunnen doen, moeten gemeenten meer jobcoaches inzetten. Hiermee vangen we twee vliegen in één klap: een werknemer met een arbeidsbeperking vindt een baan én een werkgever vindt een geschikte kandidaat voor zijn vacature,” aldus Elwin Wolters, directeur OVAL.

Jobcoaching is een perfect middel om werkgevers te ontzorgen en werknemers met een arbeidsbeperking te ondersteunen zodat zij aan de slag kunnen komen en ook blijven. Een jobcoach kijkt daarbij naar de mogelijkheden van de werknemer én naar de functie, werkplek en omgeving waarin de werknemer moet functioneren. Op basis hiervan stelt de jobcoach in samenspraak met de werknemer en werkgever een op de persoon afgestemd begeleidingsplan op. De jobcoach begeleidt in het traject ook de werkgever door hem te informeren over de kwaliteiten en aandachtspunten van de werknemer. 

>>> Meer over jobcoaching

29/10/2022

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter