Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland


Een gesprek over vitaliteit en gezondheid op de werkvloer in een bruin sportcafé lijkt raar, maar dat is het niet volgens Office Manager Bianca Klapwijk en Communication Advisor Michelle Streefkerk. Het is namelijk het eigen café in het pand van Jordex. 
Jordex is in 2017 uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Kritische succesfactor was onder andere het actieve preventiebeleid van het bedrijf. Office Manager Bianca Klapwijk: “We vinden het belangrijk dat onze werknemers hard kunnen werken, maar ook dat ze kunnen ontspannen.” Mogelijkheden daartoe biedt Jordex genoeg. Ze hebben een eigen café, een grote fitnessruimte en een brasserie met elke dag gezonde lunches. Op de werkvloer is een clean desk-policy en kunnen werknemers gebruikmaken van bureaus waar je achter kunt zitten of staan. Er zijn hoogwaardige bureaustoelen en er is de mogelijkheid om je stoel even te verruilen voor een fietsstoel of zitbal. Er liggen hoelahoeps en springtouwen en de meeste werknemers dragen een stappenteller. Verder is er begeleiding van een vitaliteitscoach. 

Blijven verbeteren
Ook al zijn ze nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland, Jordex staat niet stil. Bianca is zichtbaar trots op alle ontwikkelingen: “Vorig jaar heeft fit20 op uitnodiging en na overleg met ons een vestiging tegenover het Jordex pand geopend. Wij hebben direct onze vaste medewerkers kunnen aanbieden om tegen een lage eigen bijdrage hieraan mee te doen. Dus elke week gaan ze in gewone kleding twintig minuten trainen. Onder werktijd.” 
Uiteraard volgt Jordex de wettelijke verplichtingen rondom preventie en verzuim. De Risico-inventarisatie en –evaluatie wordt dit jaar weer getoetst en als een werknemer onverhoopt toch uitvalt, helpt ArboNed bij de Wet verbetering poortwachter. Maar de winst zit hem volgens Bianca vooral in goed werkgeverschap. “We zien dat onze werknemers met plezier naar hun werk gaan. Het is ook fijn om met gezellige en fitte collega’s om je heen hard te kunnen werken. We trekken dan ook weer goede mensen aan. Wij maken geen kosten om onze vacatures te vullen. En ook dat is een mooi pluspunt.”

Tips
1. Maak vitaliteit bespreekbaar op de werkvloer
2. Laat je werknemers meedenken over jouw vitaliteitsbeleid
3. Maak je faciliteiten toegankelijk en laagdrempelig
4. Zorg voor goede voeding op het werk
5. Stimuleer beweging en buitenlucht bij zieke werknemers (indien dit fysiek mogelijk is)
 

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

“We zien dat onze werknemers met plezier naar hun werk gaan. Het is ook fijn om met gezellige en fitte collega’s om je heen hard te kunnen werken.”

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter