Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Je kunt veel meer dan je denkt!

Jarenlang werkte Mark in de zorg, totdat bleek dat zijn functie niet meer paste. Zo kwam spoor 2 om de hoek kijken, gericht op begeleiding naar passend werk. Dit voelde heel dubbel voor Mark. Enerzijds een mooie kans, anderzijds zat hij bij de start van spoor 2 niet lekker in zijn vel en keek hij op tegen het onbekende.

Terugkijkend is het voor zijn gevoel snel gegaan! Zeker in de beginperiode sprak Mark zijn consultant van Optios vaak. “We hebben veel gedaan. De gerichte begeleiding gaf mij inzichten over mijzelf en mijn drijfveren. Ik greep de mogelijkheid aan om mee te lopen met een medewerker ICT, een hovenier en ik ging in gesprek met een laborant. Zo kon ik erachter komen wat mij ligt en wat ik echt leuk vind. Uit mijzelf had ik dat niet zo snel gedaan, maar de consultant stimuleerde mij en dat hielp mij enorm.”

Mark vond zijn toekomstige baan uiteindelijk in het vak van timmerman! Heel wat anders dan de zorg, maar juist de fysieke inspanning, werk met een begin en een eind en geen tijd om lang stil te staan en na te denken, bevallen hem goed. Via het netwerk van Optios startte Mark een omscholingstraject bij een praktijkcentrum in de bouw. Hier werden Mark de eerste vaardigheden bijgebracht voor het vak timmerman en kon hij stage lopen bij een bouwbedrijf. De indruk was van beide kanten positief. Mark heeft inmiddels een werkplek bij het bouwbedrijf en volgt de BBL-opleiding tot timmerman. Dit is een opleiding met een combinatie van werken en leren. Nu alleen nog online lessen volgen, maar binnenkort mag hij weer aan de slag met huiswerk. Hij heeft er zin in!

“Kijkend naar waar ik nu sta, ben ik tot de conclusie gekomen dat je veel meer kunt dan je in de eerste instantie denkt. In het begin zie je op tegen het onbekende. Uiteindelijk is het proberen en zien hoe het uitpakt. Het pakte heel goed uit. Stappen in het onbekende en ontdekken wat nu écht bij je past; ik kan het iedereen aanraden!”

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

Geïnteresseerd in perspectief?

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter