Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

“Mensen verwachten altijd meer dan ik kan als ze mij zien, dat zorgt voor frictie”

Als pasgeborene lag Simon met allerlei complicaties, waaronder hersenvliesontsteking, acht weken lang op de intensive care. De vooruitzichten waren slecht: hij zou nooit kunnen lopen, praten of naar school kunnen gaan. Na een zware operatie herstelde Simon. Fysiotherapie en logopedie aan huis volgden. Via intensieve begeleiding vanuit het speciaal onderwijs lukte het Simon om zijn weg in het reguliere voortgezet onderwijs én naar werk te vinden.

“Mijn kortetermijngeheugen is blijvend beschadigd en de informatieverwerking is vertraagd,” begint Simon. “Met hard werken en veel hulp heb ik mijn vmbo-TL diploma behaald. Vervolgens ben ik de opleiding mbo 2 metaalbewerking gaan volgen. Dit ging goed, maar bij de stage liep ik vast, waardoor de kans bestond dat ik de opleiding niet zo kunnen afronden. Na een gesprek tussen de ambulant begeleider, mijn stagebegeleiders en de opleiding mocht ik toch verder en behaalde ik mijn diploma.“

Extra hulp dankzij jobcoach van Boogh Arbeidsre-integratie
“Nu ik werk, krijg ik begeleiding van Jantien Nederveen van Boogh Arbeidsre-integratie. Jantien bezoekt mijn werkplek bij De Wilde Metaal eens per twee à drie weken. Tijdens deze bezoeken bekijken we waar ik extra hulp bij nodig heb. Vaak heeft dit te maken met de invulling van mijn werkzaamheden; als ik te lang hetzelfde werk achter elkaar doe, vind ik het niet meer leuk, maar ik kan dat zelf niet aangeven. Ook ervaar ik spanning wanneer een collega zegt dat ik moet opschieten of iets beter moet onthouden. Jantien bespreekt dit dan met mij, mijn ouders en de begeleiders op mijn werkplek en dat werkt erg fijn.

Jantien Nederveen over haar coachee Simon
“Simon coach ik bij lastige vragen of andere zaken op zijn werk. Ook heb ik veel contact met zijn ouders en de begeleiders op de werkplek. Ik zorg ervoor dat knelpunten worden doorgegeven en dat zijn ouders niet zelf telkens contact hoeven te leggen met de werkgever als er iets is. Simon is een jongen die ik heb zien groeien in de afgelopen jaren. Hij doet nu een vervolg lascursus en dat gaat heel goed. Ik ben blij dat De Wilde Metaal deze plek aanbiedt en dat Simon zich kan blijven ontwikkelen op deze plek. Op verschillende vlakken, niet alleen op technisch, inhoudelijk vlak maar ook op sociaal, emotioneel vlak. Een harde werker bij een mooi bedrijf!”

Geïnteresseerd in perspectief?

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter