Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Van verzorgende naar taxichauffeur

Mevrouw X stapt wat zenuwachtig over de drempel van de zorginstelling, waar ze met veel plezier heel veel jaren heeft gewerkt, voor een intake voor het zogenaamde spoor 2. Ze zoekt met haar ogen de ruimte af, ziet een vreemde man en loopt wat weifelend op hem af. Ze vraagt of ik de re-integratieconsulent ben en bij een de bevestiging stelt ze zichzelf voor.
In de daarop volgende zin vertelt ze dat ze kan en wil werken. “Het maakt me niet uit wat ik moet gaan doen maar ik zal gaan werken” aldus mevrouw X. Ik stel haar gerust en vertel haar dat het uiteindelijk doel is een mooie passende baan voor haar is. 

Passende functie

Mevrouw X heeft functionele beperkingen en kan vanwege deze functionele beperkingen haar beroep van verzorgende individuele gezondheidszorg niet meer uitoefenen. Uit het Arbeidsdeskundig Onderzoek is gebleken dat er geen andere passende functies voorhanden zijn bij haar huidige werkgever. Vandaar de zoektocht naar een alternatief.

Taxichauffeur

In de daaropvolgende maanden worden er via allerlei testen passende beroepen, kwaliteiten, wensen en competenties in kaart gebracht. De werkgever wordt ook op de hoogte gehouden.
Eén van de passende wens beroepen is taxichauffeur. Mevrouw X is zeer enthousiast en belt, mailt en gaat bij diverse taxibedrijven langs in haar woonplaats. De meeste (taxi)bedrijven zijn zeer geïnteresseerd en beloven mevrouw een stageplek als ze een opleiding tot taxichauffeur gaat volgen
Samen vragen we bij de werkgever een vergoeding aan voor de scholing tot taxichauffeur. Werkgever is ook enthousiast en werkt bereidwillig mee. Mevrouw pakt de opleiding zeer zorgvuldig op. Ze studeert op haar theorie examen en rijdt als vrijwilliger op een taxibusje via haar huidige werkgever. 

Nieuw perspectief

Ze slaagt glansrijk en de taxibedrijven liggen letterlijk op de loer om haar in te lijven. Na onderhandeling tekent mevrouw uiteindelijk bij een taxibedrijf waarbij ze ook nog profijt heeft van haar ervaring als verzorgende. Ze rijdt voor een bedrijf met internationale scheepscrew. Het is een uitkomst dat zij deze zeelieden op hun gemak kan stellen en wegwijs maakt in het woud van regels in Nederland.
De eerste woorden van mevrouw zijn volledig uitgekomen. Met behulp van de juiste mensen om haar heen heeft ze een nieuw perspectief gevonden. 

Downloads en/of links

Klik op het bestand om deze te downloaden.

"Het maakt me niet uit wat ik moet gaan doen, maar ik zal gaan werken"

Geïnteresseerd in perspectief?

Gerelateerde stories

Email Facebook Google LinkedIn Twitter