Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

OVAL ziet het denken en werken in skills als een veelbelovende ontwikkeling voor mensen en bedrijven om mee te bewegen met de veranderingen in het werk en op de arbeidsmarkt. Skills bieden een gemeenschappelijke onderliggende ‘taal’. Hiermee kan in potentie door iedereen beter, sneller en doelgerichter met elkaar worden gecommuniceerd. Skills kunnen bijdragen aan meer inzicht in talenten en een succesvollere matching. Arbeidsmobiliteit wordt gestimuleerd. Mensen gaan gemakkelijker van werk naar werk, ook naar hele andere beroepen en sectoren. Skills kunnen bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Drempels worden verlaagd of weggenomen door nieuw perspectieven op passend werk. De veelal gescheiden werelden van onderwijs en arbeidsmarkt worden met elkaar verbonden, werkend leren en doorlopende ontwikkeling gestimuleerd.

Samen de schouders eronder

Er is veel werk te verzetten om het denken in en werken met skills daadwerkelijk tot een succes te maken. Een gezamenlijke inspanning van alle partijen actief op de arbeidsmarkt is hiervoor nodig. OVAL en haar leden leveren graag een actieve bijdrage. 

  • Wij onderschrijven het belang van skills en de noodzaak te komen tot een gemeenschappelijke skills taal.
  • Wij nemen de regie in onze branche met betrekking skills en fungeren namens onze leden als aanspreekpunt en spreekbuis voor partijen actief op de arbeidsmarkt.
  • Wij delen proactief informatie, kennis over en ervaringen met skills. 
  • Wij stimuleren de ontwikkeling en toepassing van praktische instrumenten en op skills gerichte dienstverlening.
  • Wij zoeken actief aansluiting bij andere stakeholders op de arbeidsmarkt (overheid, werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijs). Validatie, acceptatie en brede toepassing van skills is een gemeenschappelijk belang.
     

Lees hier de volledige OVAL Visie op skills.
 

28/10/2021

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter