Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Gratis en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. Onderdeel van het ontwikkeladvies is de arbeidsmarktscan. Deze geeft inzicht in kansrijke opties voor werk op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Tot het einde van dit jaar is er budget voor 20.000 ontwikkeladviezen. Noloc en OVAL zijn verheugd dat het ministerie van SZW gehoor heeft gegeven aan hun oproep in april tot heractivering van de ontwikkeladviezen en verruiming van de doelgroep. Het ontwikkeladvies ondersteunt ook de inspanningsverplichting van werkgevers die gebruik maken van NOW2.

Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het is belangrijk dat iedereen weet dat het ontwikkeladvies er is, wat het oplevert en dat aanvragen eenvoudig is.

Door het ontwikkeladvies worden mensen bewust van het belang van leren en ontwikkelen, krijgen ze inzicht in relevante ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden en handvatten om daarmee aan de slag te gaan. Loopbaanadviseurs geven deskundig advies. Ook kunnen zij mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Nieuw onderdeel van het ontwikkeladvies is een digitale arbeidsmarktscan. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt in aansluiting op reeds aanwezige competenties. Aan het einde van het traject krijgen mensen een ontwikkelplan mee. Hierin staat kort en bondig een aantal acties beschreven voor de korte of de lange termijn om de wendbaarheid en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Aanvragen van een ontwikkeladvies kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf in de buurt. Deze vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Lees het volledige persbericht hier

Bron: OVAL en Noloc

31/07/2020

Wilt u meer informatie over dit artikel?

Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter