Leden login

Vul hieronder uw wachtwoord en gebruikersnaam in.

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Heeft u nog geen account? Meld u dan nu aan via onze lid worden pagina.

Diversiteit en Inclusie

Ons brein is geprogrammeerd om vooroordelen te hebben. We vertrouwen mensen die op onszelf lijken eerder dan mensen die er anders uit zien. Dit blijkt uit vele gebeurtenissen in het verleden. Door bewust te worden van deze vooroordelen en aandacht te besteden aan elkaar zorgen we voor meer gelijkwaardigheid in de maatschappij én op de werkvloer.  

Wat betekent diversiteit en inclusie 

Diversiteit en inclusie zijn termen die steeds vaker voorbijkomen en vaak samen gebruikt worden. Maar wat betekenen ze precies?  

Diversiteit 

Diversiteit gaat over de mix van mensen in je organisatie. Een mix van verschillende cultuur, seksuele geaardheid en leeftijd. Maar het gaat verder dan dat, het verwijst ook naar verschillende eigenschappen, opvattingen en ervaringen.  

Inclusie  

Inclusie gaat in op het creëren van een omgeving waarin alle verschillende mensen zich gewaardeerd, gerespecteerd en ondersteund voelen. In een inclusieve werkomgeving krijgen alle werknemers gelijke kansen.  

Werken met verschillende perspectieven 

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat diversiteit en inclusie op de werkvloer positieve effecten hebben op het functioneren van een organisatie. Een inclusief bedrijf heeft toegang tot een bredere groep aan talenten. Daarbij is een divers team vaak creatiever en innovatiever doordat ze elkaar stimuleren om anders te denken. Daarnaast leidt diversiteit en inclusie ook vaak tot een hogere werktevredenheid en beter presterende werknemers.  

Aan de slag met diversiteit en inclusie

OVAL gaat aan de slag om diversiteit en inclusie breder in te zetten. Om hier alvast een aanzet mee te maken zijn er 10 tips opgesteld waar elke organisatie vandaag al mee aan de slag kan gaan om te zorgen voor meer diversiteit en inclusie. Lees hier 10 tips om vandaag nog aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie.

Webinar diveristeit en inclusie 

In het kader van Diversity day organiseerde OVAL in samenwerking met het Arbeidsdeskundig Kenniscentrum (AKC) een webinar over diversiteit en inclusie. Kijk hieronder dit webinar terug. 

Gerelateerd nieuwsmeer nieuws 

Email Facebook Google LinkedIn Twitter